DELA

Lyyski på väg till Djurgården?

FOTBOLL. Djurgårdens IF är intresserade av att värva förre IFK Mariehamnaren Jani Lyyski. Det berättade fotbollskanalen.se i går.
– Det enda jag kan säga är att det är klart som fasiken att jag vill framåt, säger Lyyski till Nyan.


Enligt fotbollskanalen.se kommer representanter från Djurgårdens IF, Stockholmsklubben där ålänningen Daniel ”Daja” Sjölund redan spelar, att finnas på plats i Vasa på lördag när Lyyskis nuvarande klubb VPS tar emot IFK Mariehamn i säsongens sista match.
Stämmer det Jani Lyyski?
– Det får du fråga Djurgården om.
Lyyski är fåordig och vill inte kommentera huruvida Djurgården varit i kontakt med honom överhuvudtaget.
– Men jag är smickrad över att det florerar rykten om att en storklubb som Djurgården är intresserade av mig.´

Lite vassare
Om det skulle vara så att ryktena om Djurgården stämmer är det fullt möjligt för Lyyski att inför nästa säsong teckna kontrakt med klubben. Hans nuvarande kontrakt med VPS går nämligen ut i höst.
– Men det enda jag kan säga är att det är klart som fasiken att jag vill framåt.
Och anser du att spel i Djurgårdens IF är ett steg framåt jämfört med spel i VPS där du är nu?
– Ja, så vida deras målsättning… Nej men jag vill inte kommentera det där. Men i dag är fotbollen i Sverige lite vassare än i Finland och Djurgården är ju en av storklubbarna där.

Nedflyttningshotade
Djurgården har i år haft en tuff säsong och med sexton förluster, fem oavgjorda och fem vunna matcher ligger man för närvarande med 20 poäng sist i tabellen.
Skulle du vara intresserad av spel med dem om det blir så att de faller ur?
– Det är på tok för tidigt att säga något om det. Det enda jag kan säga är att jag vill framåt. Om intresset skulle vara tillräckligt hett från deras och från min sida så får man diskutera det senare.
Nya Åland har redan tidigare berättat att flera klubbar visat intresse för Jani Lyyski inför nästa säsong. Enligt rykterna rör det sig om såväl toppklubbar i Finland samt klubbar i Sverige, Norge, Danmark och Spanien.
– Det har varit ett lite ökat intresse från olika klubbar, men intresse och konkreta anbud är två skilda saker, sade Lyyski när Nyan pratade med honom om saken senast.

Daja utfrågad

I Djurgårdaren spelar redan en ålänning, Daniel ”Daja” Sjölund. Han har fått frågor om sin tidigare lagkamrat Lyyski.
Sjölund och Lyyski spelade tillsammans redan som knattar då de med IFK Mariehamn tog hem guldet i Alandia cup 1994. Senare följdes de åt till Brommapojkarna, dit Sjölund värvades först och dit Lyyski senare följde honom i fotspåren.
– Jag fick en fråga från en scout inom klubben för ett par-tre veckor sedan, berättar Sjölund för Nyan.
Var det du som rekommenderade Jani Lyyski för klubben?
– Jo, det kan man nog säga. Jag har berättat vad jag tycker och tänker om Jani eftersom jag känner honom bra och vet vad han går för, säger Sjölund.

Locket på

På Djurgårdens kansli lägger man locket på när Nya Åland ringer klubben angående deras intresse för Jani Lyyski.
– Vi har som policy att aldrig kommentera spekulationer kring spelare, varken om vi är intresserade av någon eller inte, säger press- och informationsansvarige Jonas Riedel.

MARIA NYKVIST/MALIN LUNDBERG