DELA
Foto: Åland United

Louise Andersson förlänger med Åland United

FOTBOLL. Unga åländska Louise Andersson förlänger sitt kontrakt med Åland United. Andersson började träna och spela med laget inför den här säsongen.
– Det är roligt att få fortsätta minst två år till, säger Andersson i klubbens pressmeddelande.

En viktig del i ligaklubben Åland Uniteds verksamhet är att ge möjlighet för ”ambitiösa åländska flickor att utvecklas och få stärka sina vingar i en elitomgivning på hemmaplan”, skriver sportchef Mikael Virta. Därför har ÅU nu gjort klart med åländska Louise Andersson, född 2004, som förlänger sitt kontrakt med klubben. Det nya avtalet sträcker sig över säsongerna 2022 och 2023.
– Det är roligt att få fortsätta minst två år till och att få utvecklas i ett lag som Åland United, säger Andersson i pressmeddelandet.
Flera ligaframträdanden
Hittills i år har Andersson gjort fem inhopp i Nationella ligan, senast mot JyPK på bortaplan förra helgen. Hon har också spelat i tre matcher i Finska cupen, där den längsta prestationen var 90 minuter mot Ilves.
”Helt naturligt ligger det i både klubbens och hennes ambitioner att Louise ska få utvecklas i egen takt, varva ligaspel med matcher för IFK Mariehamns damer då det är ändamålsenligt och sakta men säkert komma över mer och mer speltid i A-laget”, skriver Virta.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp