DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Wight ersätter Costantino

FOTBOLL. Åland United löser tränarfrågan internt.

Craig Wight tar över efter Giovanni Costantino och leder laget tillsammans med Richard Nordas och Mikael Virta.

Steve Beeks fortsätter som manager.
Precis som Nyan skrev i måndagens tidning blir det nuvarande målvaktstränaren/assisterande tränaren Craig Wight som tar över efter Giovanni Costantino – som flyttat till ungerska herrligalaget Honved – som huvudtränare för Åland United.

38-årigen blir en så kallad caretaker manager, alltså en temporär lösning på tränarfrågan under de drygt sex veckor som återstår av säsongen. Wight kommer att arbeta nära fystränaren Richard Nordas, sportchefen Mikael Virta och managern Steve Beeks i ett tränarteam.

Virta kliver dessutom in som assisterande tränare och kommer att vara med på bänken i de återstående matcherna. Wight och Nordas kommer att sköta den dagliga verksamheten och planera träningar, men hela tränarstaben fattar beslut i laguttagningarna.

– Den här lösningen blir ett fullständigt lagarbete. Vi har ingen uttalad chef, utan alla tar ansvar för det här tillsammans. Vi får en mycket mer platt organisation än tidigare, en som inte är så hierarkisk. Det kommer att råda stark konsensus i gruppen, säger Mikael Virta.

 

Efter träningen i onsdags kväll informerades spelartruppen om nyordningen på ett lagmöte.

Läs mer i torsdagens Nyan