DELA

Lindström Sollentuna går för guld

VOLLEYBOLL. Johan Lindström och hans lag Sollentuna gick fram som en ångvält i Elitserien. Laget är nu mitt uppe i semifinalspelet och siktet är inställt på guld.
– Vi har en bred trupp med mycket rutin, vi ska kunna spela hem SM-guldet i år, säger Lindström.

Sollentuna var överlägsna i Elitserien och vann den med tvåan Falkenberg hela elva poäng bakom. I hälften av matcherna i serien vann Sollentuna sina matcher med 3–0 i set. Sollentunas ålänning Johan Lindström pekar på två saker som gjort årets säsong lyckad.
– Dels har vi en bra trupp där vi har fått behålla stommen, några spelare har tillkommit men alla känner alla och vi har kunnat bygga vidare på vårt spel. Den andra punkten är att de andra lagen har varit lite sämre i år. Det är en kombination av bägge.

Vad talar för att ni tar hem SM-guldet i år?
– Vi gick bra i grundserien och spelade därmed till oss hemmaplansfördel i hela slutspelet och det är viktigt. Man slipper resorna och får spela i en hall som är bekant. Vi har en bred trupp med mycket rutin och vi står och faller inte med någon spelare.

Vad talar emot?

– Falkenberg, som är en av våra största konkurrenter, har en stor vinnartradition i klubben. Sollentuna har ofta varit med där framme men inte lyckats hela vägen, klubben har inte tagit ett SM-guld på herrsidan sedan 1988.

Läs mer i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax