DELA

Larsson och Andersson vann rallysprint

RALLY. Dick Larsson och hans åländske kartläsare Tage Andersson vann VOC-klassen för A-förare när Himmelstalundssprinten kördes i Norrköping i påskas.
– Det var roligt, det är alltid roligt att vinna, säger Andersson.
Larsson och Andersson har kört Himmelstalundssprinten i Norrköping tre gånger förut. Då har de alltid kört fyrhjulsdrivet, men i år satsade de på en tvåhjulsdriven bil då de ställde upp i Volvo Original Cup-klassen.
– Det är förstås stor skillnad på tvåhjuls- och fyrhjulsdrivet. Han som kom tvåa efter oss hade kört säkert 60-70 tävlingar med sin bil, för oss var det första gången. Därför var det extra roligt att det gick så bra, säger Andersson.

Däckbyte
Himmelstalundssprinten började med två kvalåk. Efter dem låg Larsson och Andersson hela åtta sekunder efter Morgan Olsson och Björn Jacobsson som hade bästa kvaltid av de tävlande i klassen.
– Men sedan bytte vi däck inför finalen. Kanske det gjorde sitt, och sedan är ju Dick en riktig tävlingsmänniska som alltid åker fort när det behövs, han är alltid duktig när det väl gäller, säger Andersson.
I finalen var Larsson och Andersson snabbast. Med tiden 02.14,82 vann de klassen före Olsson och Jacobsson på tiden 02.15,13.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax