DELA

Laddad inför årets första tävling

KAMPSPORT. Rahim Sharifi (bilden) och Jacob Blomqvist från åländska Sea Wolf MMA går varsin match i Helsingborg i helgen. Det är den första tävlingen för året och den fjärde någonsin för Sharifi. För Blomqvist blir det tävlingsdebut.

Kaisho Battle 5, en deltävling i svenska shootfightingligan, hålls i Helsingborg på lördag. Rahim Sharifi och Jacob Blomqvist går varsin match, Sharifi i 73-kilosklassen och Blomqvist i 70-kilosklassen.
För Sharifi blir lördagens tävling den fjärde sedan han började med MMA för två år sedan. Han möter svenske Fredrik Ekberg som gått fem tävlingar förut.
– På det sättet har han lite mer erfarenhet än vad jag har. Men det är bara roligt att möta tuffare motstånd, då får man se var man själv står. Nu har man något att bevisa och viljan att prestera blir bara större.
Jacob Blomqvist ställs emot svenske Bashir Salaman som liksom ålänningen gör sin första match på lördag.
– Det enda vi vet om honom är att han kommer från Malmö boxing acedemy och att han i och med det borde vara bra på boxningen. Men det visar sig ganska snabbt när matchen börjar så då får Jacob anpassa sig efter det, säger Sharifi.

Läs mer i dagens papperstidning.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax