DELA
Foto: Rasmus Olin

Kultur och fritidsnämnden vill bygga friidrottsarena i Ytternäs

SPORT. Bygg en friidrottsarena vid Ytternäs sportfält och förstora fotbollsplanen i Idrottsparken.
Det förslaget för kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn nu fram till stadsstyrelsen.

Under måndagens sammanträde röstade kultur- och fritidsnämnden fram det förslag, av totalt sex, som gör gällande att bygga en friidrottsarena vid Ytternäs sportfält och på så sätt separera de två idrotterna från varandra. Samtliga sex förslag som fanns i diskussionsunderlaget har en prislapp på mellan två och tre miljoner euro. Robert Liewendahl (MSÅ), Lilian Holmberg (MSÅ), John Holmberg (Lib) och Marie Norrgrann (Lib) röstade för förslaget. Nämndens ordförande, Barbro Sundback (S), ville i sin tur skjuta fram beslutet till nästa möte. Hon fick medhåll av Conny Qvarfordt (S) och Anita Husell-Karlström (C).

Ärendet går nu vidare till stadsstyrelsen, som i sin tur ska föra fram ett förslag till fullmäktige. Enligt Petri Carlsson (MSÅ), ordförande i stadsstyrelsen, bör detta ske inom december eller januari.
– Vi hinner inte ta upp ärendet på nästa möte, som är på torsdag, utan jag förmodar att vi behandlar det på något av våra två möten i december. Sannolikt har fullmäktige detta på sitt bord i januari, allra tidigast i december, säger han.

Läs mera om detta i onsdagens Nya Åland.