DELA

Konkurrens mellan stolparna

FOTBOLL. Åland United och HJK behöver båda en vinst på lördag i kampen om de ädlaste medaljerna i Damernas liga. En inte allt för vild gissning är att målvakterna kan få det svettigt när topplagen möts på WHA.
Åland Uniteds burväktare är redo. Oberoende vem av dem som står.

Emelie Karström och Maria Rönnbäck är Åland Uniteds målvakter. Karström gjorde comeback i ÅU i vintras efter ett mellanår i USA. Rönnbäck var ensam målvakt hela förra säsongen och valdes på Fotbollsgalan till den mest värdefulla spelaren på Åland 2009.
Den här säsongen har Karström varit förstahandsvalet i Åland Uniteds mål. Rönnbäcks vårsäsong spolierades av en skadad hälsena och trots att hon nu är fullt frisk igen är det inte bara att gå och ställa sig mellan stolparna.
– Man byter inte målvakt från match till match. Jag vet att jag måste prestera på topp på träningarna för att ha en chans, säger Rönnbäck.

Stimulerande
Att Rönnbäck är tillbaka i matchform sporrar målvakterna att prestera bättre.
– Det känns roligt och stimulerande med konkurrensen. Det var olyckligt att Maria var skadad, det bästa för oss båda två är om båda får vara friska så vi kan ge varandra en tuff fight om platsen. Två målvakter är bättre för hela laget också, man kan variera övningarna på träning mer, säger Karström.
Vem som vaktar Åland Uniteds mål mot HJK på lördag berättar tränaren Marianne Miettinen för tjejerna på träningen i dag. Men båda är redo och båda tror på en spännande match.
– Jag tycker att HJK är det spelmässigt bästa laget i ligan i år. Nu möts de två bästa lagen, de två lag som är bäst på att spela och hålla bollen på marken. Jag tror det blir en tuff match, säger Karström.

Läs mer i dagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

Foto: Jonas Edsvik

jonas.edsvik@nyan.ax