DELA

Kalroth tog hem Kanonloppet

FRIIDROTT. Johanna Kalroth,Jomala IK, tog överlägset hem segern i damklassen i Kanonloppet som avgjordes under lördagen.
Ockelbolöparen Magnus Lindberg försvarade fjolårssegern i herrklassen.

Bildspel


Det 43:e kanonloppet i ordningen avgjordes under lördagen. Och på de 20 kilometerna mellan Markusböle och Mariehamn blev det åländsk segern i damklassen genom Jomala IK-löparen Johanna Kalroth. Hon vann på tiden 1.18,03, vilket var nästan sex minuter snabbare är tvåan Annelie Andersson från Ockelbo och närmare elva minuter före klubbkamraten Carita Södergård som blev trea.
I herrklassen försvarade Magnus Lindberg segern från ifjol. Men trots att han i år sprang på 1.12,15, nästan tre minuter snabbare än förra året, så fick han det betydligt svettigare.
När det började närma sig målgång kom Fritjof Fagerlund allt närmare och det slutade med en spurt på upploppet. Men Lindberg hade tillräckligt med krafter kvar för att hålla undan och Fagerlund fick istället nöja sig med att bli bästa ålänning i mål, fyra sekunder efter segraren. Nummer tre blev Eduardas Volikas, JIK, på tiden 1.14,53.
Läs mer i Nya Åland på måndag.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax