DELA

Jomala IK firade med målkalas

FOTBOLL. Jomala IK:s fotbollssektion hade höstavslutning på Vikingavallen i lördags i samband med herrlagets sista match för säsongen.
Laget såg till att fira avancemanget till femman med ett riktigt målkalas.
Vikingavallen i Jomala täcktes av blåvitklädda juniorer, ledare och föräldrar som alla var på plats för att fira herrlagets serieseger och redan klara avancemang till riksseriens division fem.
En av dem var 8-åriga Casper Mattsson som övade prickskytte vid en av stationerna föreningen upprättat under matchen.
– Jag började med fotboll för att pappa tränade. Jag har spelat i fyra år nu, berättar han.
Eftersom han är född sent på året, spelar han både i laget för pojkar födda 1998 och med de lite äldre 97:orna.
– Men jag skjuter hårdast i det laget också.
Internationellt håller han på Manchester United, men favoriterna är annars självklara:
– Det är A-laget!

Grönholms första
Och Casper Mattsson behöver inte bli besviken. Intill honom på planen bjuder herrarna till målkalas. 1–0 kommer tidigt efter att snabbfotade Kamal Shafie gör en sololöpning på högerkanten och skickar in bollen till Kim Nordberg som får till ett riktigt praktskott. 2–0 är på nytt ett förarbete av Shafie vars inlägg Daniel Blomster snappar upp och lägger in längs marken.
3–0 är lika klockrent. Shafie, synlig på sin högerkant, rundar sin back, passar in till Blomster i mitten som hör Jonas Abrahamsson komma upp längs vänsterkanten. Bollen kommer perfekt och han slår in den högt i mål. Snart kommer också 4–0 efter en frispark av Fredrik Johnsson och femman kunde även den ha kommit när Blomster rivs ner och tilldelas straff. Calle Greiff får förtroendet, men skottet går ovanför ribban.
Strax innan paus byts Shafie ut efter att han skadats i en närkamp med en PiPS-spelare där också lagkamraten Greiff är inblandad.
– Han haltade lite, men kunde gå på kvällen sen, säger JIK:s Dan Engblom.
Andra halvlek fortsatte JIK forcera sina motståndare. Abrahamsson gjorde sitt andra för dagen när han satte 5–0 och 6–0 kom efter straff från Peter Grönholms fot.
– Hans första efter 12 säsonger i A-laget! konstaterar Engblom.

”En lekstuga”
Rachid Oujlouq löpte upp längs sin kant, rundade en back och satte 7–0. Senare var han nära att öka på målskyttet, men bollen gick i stolpen. Men Patrik Karlsson var med på noterna, plockade upp returen och fastställde slutresultatet 8–0.
– Det var lekstuga. I slutet var det nästan en fars och vi försökte mest spela fram våra juniorer så de skulle få göra mål, säger Engblom som nu tackar för sig och lämnar över organisationen och lagledningen till någon annan:
– Hela organisationen måste förstärkas. Alexandr (Semenov) kan inte träna laget själv, utan det behövs hjälptränare och lagledare.
Efter lördagens match avtackades herrarna med blommor och middag från klubben.