DELA

JIK vill förhandla med SVBF

VOLLEYBOLL. Jomala IK Volleyboll ska försöka nå en överenskommelse med Svenska Volleybollförbundet gällande föreningens rätt att delta i Elitserien i Sverige.
– Vårt mål är att nå en speciallösning för Åland, säger JIK:s Torsten Wikstrand, vice ordförande i volleysektionen.
Jomala IK:s volleydamer spelade den här säsongen till sig en plats i svenska Elitserien. Svenska Volleybollförbundet (SVBF) satte stopp för elitserieplanerna med motiveringen att Elitserien är, med nuvarande bestämmelser, inte en öppen liga utan enbart till för svenska föreningar.
Styrelsen för Jomala IK:s volleysektion har nu beslutat att förhandlingsvägen försöka nå en överenskommelse med SVBF gällande förenings rätt att delta i svenska Elitserien. Målet för föreningen är att nå en speciallösning för Åland vilket Jomala IK tror är en mer framkomlig väg än att SVBF generellt skulle tillåta utländska lag i Elitserien.
Styrelsen beslutade även samtidigt att man inte besvärar sig mot tävlingsledningens beslut att inte bevilja Jomala IK dispens för spel i Elitserien.
– Vi finner inte några formella fel med hänsyn till de nuvarande tävlingsbestämmelserna och vi tror att förhandlingsvägen är mera framkomlig, säger Torsten Wikstrand i ett pressmeddelande.
Klubben meddelar även att de blivit inbjudna till en konferens i Falköping för utvecklingen av Elitserien. Representanter för elitserielagen, lagen i Allsvenskan och SVBF:s styrelse samt personal kommer att deltaga. (ds)