DELA

JIK steg till övre serien

JIK 3
RAITEEPEE 0

FOTBOLL. Det går bra för Jomala IK i herrfemman. Laget övertygade på hemmaplan i lördags mot RaiTeePee och får efter uppehållet spela i övre serien om en plats i division fyra.
Gästerna från Raisio var chanslösa när de i lördags mötte Jomala IK på Hammarvallens idrottsplan. Redan innan matchen stod det klart att JIK skulle stiga till övre serien under hösten men man sparade inget krut i den sista matchen inför sommaruppehållet.
Jomala IK, som inför matchen spelat fem raka utan förlust, inledde matchen med att göra en av sina bättre halvlekar någonsin. Utdelningen kom i form av Fredrik Karlssons 1–0 och det var också halvtidsresultatet. I pausvilan bytte man ut sju spelare för att rotera manskap.
– Vi hade fullt lag, det vill säga 18 spelare. Jag ville låta alla spela så vi bytte in hela bänken i halvtid. Bland annat en kille född -91, Fredrik Rosenberg, fick pröva på, och han skötte sig riktigt bra, säger tränaren Gunnar Jansson.


Skärgårdskonkurrens
Det dröjde inte länge förrän Fredrik Karlsson, som var tongivande i anfallet, satte sin andra balja.
Bakåt höll liberon Johan Allén undan och även han gjorde en bra match. Slutresultatet 3–0 fastställdes av Mattias Sjölund och de tre poängen gör att JIK slutar på en andra plats i tabellen, efter skärgårdskonkurrenten Nagu IF.
– Det var ett rättvist resultat. Nu ska det bli spännande att spela om en plats i fyran. Det är ju division fyra som är vårt mål och vi har definitivt kapacitet att spela på den nivån. Jag tycker inte att motståndet i femman varit så mycket hårdare än det var i sexan i fjol, säger Jansson.


Chans på fyran
De tre bästa lagen i tabellen stiger till övre serien där 12 lag ska spela om att få stiga till fyran.
– Jag tror kanske inte att vi nödvändigtvis stiger nu direkt, men vi borde kunna hålla oss kvar i övre serien och så får vi se nästa säsong. Vi har ett väldigt brett lag och det är en stor tillgång, säger Jansson.

FREDRIK EKMAN