JIK klättrade i tabellen

VOLLEYBOLL. JIK tog emot ett Teknikum som inte ännu har tagit något poäng i årets serie och inte heller i söndags lyckades bortalaget störa ett hemmastarkt JIK som tog en relativt enkel seger med 3-1 i set.
Nu är laget på andraplats i serien.
JIK inledde matchen starkt mot ett osäkert Teknikum och kunde ganska enkelt koppla ett grepp om första set efter många vunna bollar av hemmalagets för dagen två främsta anfallsvapen Verneri Vetriö och Mikael Donning.
Men mot slutet av första set släpper JIK in Teknikum i matchen igen efter många enkla misstag. Det var egentligen det enda som någonsin hotade JIK i den här matchen, det egna slarvet.
Efter att ha tappat ledningen i första set till ställningen 15-18 kom Mikael Donning igång med sitt hårda smashande, någonting som Teknikum inte fick kontroll på under hela matchen.
– Vi spelade bra idag, säger Verneri Vetriö som också utsågs till matchens lirare i hemmalaget.
Verneri berättar att nye tränaren Adrienne Marie har jobbat mycket med att få rätt timing i anfallsspelet, någonting som redan verkar betala sig då Vetriö stod för många fina smashar.
– Jag har lärt mig att hålla tillbaka lite så att jag kommer in i anfall med mera fart. Då får jag också mer fart på bollen, säger Vetriö.

Bra avslutning
Efter två raka setvinster såg det ut att bli en enkel resa men Teknikum kom tillbaka och lyckades reducera till 2-1. JIK hade sedan svårt även i början av fjärde set med efter en time out av tränare Marie kunde laget komma tillbaka in i matchen, vända den och ta hem det till slut.
– Det är ganska svårt att spela mot Teknikum eftersom de inte alltid spelar volleyboll till 100 procent. Det kan komma lite allt möjligt och det är då inte alltid så lätt att förutse vad som ska hända, säger Vetriö.
I och med söndagens seger klättrar laget till andraplats i tabellen på tio poäng. Lika många poäng har Säters IF och Bromma också samlat ihop. Leder gör Lidingö SK på 15 poäng.
Resultatet innebär att JIK nu ligger på en placering där man har tänkt vara i slutet av säsongen.
– Topp tre siktar vi på, då är jag nöjd, säger Adrienne Marie.