DELA

Jeppas Hugo vann 4-årseliten

TRAV. Robert Ekströms Jeppas Hugo tog hand om segern när 4-årseliten kördes på Ålandstravet i fredags.
– Det var en riktigt fin häst att köra, säger svenska kusken Erik Lindegren.
Sex hästar kom till start i fredagens huvudlopp på Ålandstravet. När startbilen släppte fältet gick Claes Sjöström och Daydream Hanover genast upp i ledningen och tätt bakom dem följde Barbro Carlsson och Karisma Express. Erik Lindegren och ålandsägda Jeppas Hugo gick ut lugnare och hamnade sist i fältet.
– Jag visste att Claes skulle spetsa så jag hade inte så bråttom. Jag utnyttjade speeden på slutet i stället, säger Lindegren.
I sista kurvan styrde han ut och på upploppet passerade han hela fältet.
– Jag kände redan med 500 meter kvar att han hade mycket krafter kvar så då förstod jag att vi skulle ha en bra chans att ta hem det. Det visade sig ju också på upploppet, säger Lindegren som gjorde premiär i Jeppas Hugos sulky.
– Jag har bara sett honom från sidan förut. Det var en fin häst att köra.

Leder kuskligan
Under fredagskvällen tog Lindegren ytterligare två segrar. I V5-1 körde han Åhlundas Edwin till seger och i ett lopp utanför V5:an tog han hem förstaplatsen tillsammans med diamantsto-vinnaren Belinda Sign.
– Det har varit en riktigt bra dag för mig. Jag hade väl en känsla av att Belinda Sign skulle vinna sitt lopp bara hon hade en bra dag. Det var bra för henne att få komma hit och göra en mellanstart och möta lite lättare motstånd. Dessutom passade det bra eftersom jag behövde en seger med tanke på kuskligan, säger Lindegren.
Lindegren går nämligen en hård fajt om kuskligatiteln med Claes Sjöström. Efter fredagens tävlingar har Lindegren en seger mer.
– Det är bra, det ska vara lite krig om titeln. Det var samma sak på Gotland tidigare i år. Där var det väldigt jämnt mellan mig och Claes till en början. Sedan drog han ifrån på slutet och vann.
Så du är revanschsugen då?
– Ja, inte kan man ge upp det på förhand i alla fall.

Lemlandssegrar
Förutom Lindegren och Sjöström var det tre andra kuskar som vann lopp i fredags. Två av dessa var från Lemland, Barbro Carlsson som körde hem ett lopp utanför V5:an med Erica Heel och Jan Söderström som vann V5-2 med Sjöskogs Prince.
I V5-4 tog svenska kusken Jens Ekstam hand om segern med Pajero Zoot.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

Foto: Stefan Öhberg

stefan.ohberg@nyan.ax