DELA

Jeglertz hyllar Sjölund och Lyytikäinen

FOTBOLL. Damlandslagets förbundskapten Andrée Jeglertz öste beröm över åländska Annica Sjölund och Åland Uniteds Jaana Lyytikäinen efter onsdagens VM-kvalmatch på Wiklöf Holding Arena.
– Båda två fyller väldigt viktiga roller i mitt landslag , sade han till Åland 24 efter matchen.
I intervjun, som du ser i Åland 24:s sändning i kväll, konstaterar Jeglertz att både Sjölund och Lyytikäinen utvecklats mycket som fotbollsspelare det senaste året.
– Annica Sjölund har haft en enorm utveckling. Hon spelar i ett klubblag som det går väldigt bra för (Jitex BK reds anm.) och det gör att hon har ett väldigt bra självförtroende. Jaana Lyytikäinen har kanske varit en av de bättre spelarna i Damligan i år och hon har också tagit enorma kliv framåt under den här våren, säger han.
Vad gäller Sjölunds insats mot Slovenien i onsdags säger Jeglertz följande:
– Hon spelade på mittfältet i dag och hade lite svårt att komma till. Men hon kommer att bli väldigt viktig för oss i framtiden. Hon har väldigt många egenskaper som är viktiga för det här landslaget, både med sin fysik men även med sitt spelsinne och sina kvalitéer inne i straffområdet.
Vad gäller Lyytikäinen ser Jeglertz henne som viktig för det sättet han vill att damlandslaget ska spela.
– Hon har en speluppfattning som är väldigt bra, hon är bra med bollen och kreativ i sista tredjedelen. Hon blir viktig för oss.

Ljus framtid
Onsdagens match var Finlands sista i VM-kvalet. I höst väntar EM-kval och Jeglertz som tog över Damlandslaget så sent som i vintras ser ljust på framtiden.
– Vi har en del att göra, det har vi absolut. Men om man tittar på de unga spelare som kommit in och spelat både nu mot Slovenien och mot Italien tidigare i somras så har vi ett väldigt spännande lag inför framtiden. Det finns många unga talanger i Finland, det handlar bara om att ta vara på dem. Kan vi bara göra det så tror jag att det finns stora möjligheter att år efter år ha ett lag som är i slutspel eller åtminstone väldigt nära slutspel, säger han.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

Foto: Åland 24