DELA

Inter och IFK möts i säsongens första ligamatch

FOTBOLL. I kväll inleds Tipsligasäsongen för IFK Mariehamn. Klockan 20.30 är det avspark i Åbo och om du har tillgång till Urho-tv kan du se matchen direkt. I morgon kan du dessutom se matchens höjdpunkter i Åland24.
Precis som i fjol ställs IFK Mariehamn i år mot FC Inter i ligapremiären. Förra året hade IFK hemmaplan och resultatet blev då 2–0 till Grönvitt efter mål av 2009-års skyttekung Tamás Gruborovics och Ante Simunac. I år är det Inter som har fördelen av hemmaplan och vilket lag som vinner återstår att se.
Förra gången Inter och IFK möttes i Åbo i Tipsligan blev resultatet 1–1. Nu under försäsongen har lagen mötts i en ligacupmatch i Åbo och den matchen slutade 2–1 till Inter efter att hemmalagets Timo Furuholm och Ari Nyman gjort varsitt mål och Médoune Gueye nickat in en hörna för IFK.
Matchen börjar klockan 20.30 i kväll. Urho-tv sänder direkt och om du har IPTV alternativt är ansluten till MCA kan du se matchen. Både Ålcom och MCA erbjuder Urho-tv gratis till sina kunder hela april, så du behöver inte ha beställt kanalen för att se matchen.
I morgon kan du se höjdpunkterna från matchen i Åland24. På samma kanals hemsida hittar du intervjuer inför premiären med tränare Pekka Lyyski och lagkapten Mika Niskala. Vår expert Daniel Norrmén intervjuas också om tankarna inför premiär. (ml)