DELA

Ingves nöjd med sin testvecka i Italien

FOTBOLL. Wilhelm Ingves är just hemkommen från en veckas testspel i italienska serie C-klubben Pomezia Calcio. Men något erbjudande har han ännu inte att ta ställning till.
– De har sagt att de ska höra av sig nu framöver, säger anfallaren.
Wilhelm Ingves kontrakt med IFK Mariehamn löper ut den här säsongen. Och medan anfallaren funderar på IFK:s nya kontraktsförslag passar han på att testa andra intressanta alternativ. Den senaste veckan har han därför provspelat för Serie C-klubben Pomezia Calcio som ligger strax utanför Rom.
– Det var en intressant klubb med höga ambitioner. De har ett ungt lag och satsar verkligen på framtiden. Tränarna och många av spelarna var riktigt duktiga och nivån kändes som att den låg i klass med ligan i Finland, säger han.
Det var träning en gång om dagen och träningsveckan avslutades med en internmatch där startelvan mötte resten av truppen där Ingves ingick.
– Det kändes helt okej och jag gjorde mitt bästa även om mitt lag förlorade med 0–2, säger han.


Tredje gången
För två år sedan var Ingves en vända i italienska Serie B-laget Frosinone Calcio och provspelade och en tur i holländska SC Heerenveen. Och han erbjöds dessutom kontrakt i Serie B-klubben Ascoli.
Det blev inga övergångar vid de tillfällena men erfarenheterna han fick med sig därifrån har visat sig värdefulla.
– Nu visste jag hur det funkade och jag var väl förberedd. Det var intressant och kul att se hur det är på andra ställen och det kändes lite som hemma på Åland, säger Ingves.


Avvaktar beslut
Något kontraktsförslag fick han inte på plats men ledningen har meddelat att de hör av sig framöver.
För tillfället har inga andra klubbar hört av sig till Ingves, så för honom står det troligtvis nu mellan IFK Mariehamn och Pomezia Calcio. Men var han helst spelar vet han ännu inte.
– Det är ingen brådska för mig just nu att fatta ett beslut, utan nu vill jag ta lite tid på mig att smälta mina intryck. Det jag vet är att jag vill spela i en klubb som tror och satsar på mig, säger han.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax