DELA
Foto: Stefan ÖhbergKAMP Johan Carlsson i kamp med Wilhelm Ingves i en tidigare final i Inomhuscupen.

Ingen damklass i Inomhuscupen

FOTBOLL. När den traditionsenliga Inomhuscupen avgörs i helgen saknas damklass.

Bara två lag fanns anmälda – och då valde båda att avstå från spel.
Efter att tidigare ha arrangerats av Ålands fotbollförbund är det i år Jomala IK som står för värdskapet av Inomhuscupen som avgjorts i juletider sedan 2008.

– Det är en priofråga främst av allt. Andra får köra den i stället och medlemsföreningar i första hand, säger Daniela Haglund, sportchef på ÅFF.

– Det var någon i som föreningen som fick reda på att ÅFF inte skulle arrangera cupen i år, och då valde vi att ta på oss att ordna den. Beslutet att göra det kom lite halvsent, i november, och en del lag har säkert haft svårt att få ihop gäng på så kort tid, säger John Segerström, verksamhetsledare i JIK-fotboll och arrangör till årets Inomhuscupen.

Sex herrlag och åtta motionslag gör upp om äran i cupen som spelas under fredag och lördag i Vikingahallen.

Däremot saknas damklass.

– Det är tråkigt att det blir så, absolut. Det fanns bara två lag anmälda och då valde de att avstå från spel. Överlag är det lite skralt med antalet anmälda lag, säger John Segerström.

– Men samtidigt är vi glada över att kunna hålla liv i en populär cup som den här.

De första matcherna – som spelas över femton minuters rullande speltid – i turneringen inleddes på fredag eftermiddag. Under lördagen spelas slutspelet där finalen i motionsklassen är satt till 15.30 och herrklassens dito spelas 16.00. (om)