DELA
Foto: PRIVAT/Arkiv

JIK bröt Blomqvists "förbannelse"

FOTBOLL. John Blomqvist bytte i somras FC Åland i division II mot det Jomala IK han varit med om att spela upp i såväl fyran som trean.

Men ”John Blomqvist-effekten” uteblev.

Sedan Blomqvists comebackmatch mot Pargas (1–1) i början av juli har JIK förlorat åtta raka matcher och sjunkit som en sten i Rikstrean-tabellen.

Men under lördagskvällen bröts äntligen förbannelsen när Jomala slog JyTy hemma på Vikingavallens konstgräs med 2–0.

JIK fick två straffar.

John Blomqvist satte båda.

– Det känns jävligt skönt att vinna. Att förlora så mycket som vi har gjort är psykiskt tungt. Vi har varit bra med i många matcher men inte fått utdelning. Och vi har fan inte fått många straffar i år heller så det känns fint att vi fick två nu, säger John Blomqvist som förra omgången menade att hans lag berövats en straff borta mot Åbo IFK.

– Synd bara att det behövdes två straffmål för att vinna. Vi skapade så många chanser att vi hade kunnat göra några spelmål också, men vi får vara nöjda med tre poäng.

Segern var direkt nödvändig för JIK om drömmen om att kunna hålla sig kvar i Rikstrean ska kunna realiseras. Den drömmen fick sig emellertid en törn i helgen eftersom PaiHa på kvalplats besegrade TuWe borta med 2–1 och gick upp på 21 poäng.

Tabelltian Jomala är fem poäng bakom PaiHa när bara två matcher återstår hemma mot sjuan TuWe och borta mot sexan Pargas i serieepilogen. PaiHa å sin sida avslutar mot Pargas och nästjumbon Wilpas.

Läs mer i måndagens Nyan!