DELA

Imponerande spel gav Mattsson ÅM-guldet

BOWLING. Oskar Mattsson storspelade i dagens ÅM-final och gick hem med sin första ÅM-titel och dessutom nytt åländskt rekord.
I damklassen tog Komets Carita Gullans hem guldet.
IFK Mariehamns Oskar Mattsson slog strike efter strike under dagens ÅM-final mot klubbkamraten Kenneth Danielsson. Totalt blev det 22 strikes av 24 möjliga och Mattsson tog med nytt åländskt rekordet på 559 poäng hem sin första ÅM-titel i AB-klassen.
– Äntligen! I dag var det min dag. Jag lyckades hålla mig lugn, fokuserad och hade bra timing. Allt stämde helt enkelt. I bland får man till sånt här spel, men tyvärr kommer det för sällan. Man skulle kunna säga att jag prickade formen lagom till OS, säger en strålande glad Oskar Mattsson.
Totalt fick Mattsson 140 poäng mer än Danielssons 419.
– I dag blev jag helt överkörd. Men det var kul att Oscar vann för han var överlägset bäst hela dagen, säger Danielsson.
Det var i den första finalserien som Danielsson tappade sitt spel helt. Bara 163 poäng fick han ihop mot Mattssons 279. Men han kom tillbaka i den andra med 256 poäng och var då betydligt jämnare med Mattsson som imponerande ännu mer med sina 280 poäng.
– Min spellinje var helt fel och för svår i den första serien, sen ändrade jag i den andra och då gick det bättre. Nu slipper jag skämmas för poängen i varje fall när jag går här i från, säger Danielsson.


Adrenalinkick gav Gullans guldet
I damklassen vann Carita Gullans sitt första ÅM-guld när hon besegrade MPF:s Brita Johansson. Men det blev en betydligt jämnare historia än i herrfinalen. Det var först mot slutet av matchen som Gullans gick om Johansson och till slut vann med 370 mot 351 poäng.
– I början av dagen hade jag inget flyt alls, men när pressen ökade i finalen fick jag en riktig adrenalinkick och då koncentrerade jag mig bättre. Att jag till slut vann ÅM känns helt fint, säger Gullans.
Till skillnad från tvåan i herrfinalen var Johansson mycket nöjd med sitt spel och sin placering.
– När jag åkte hemifrån i morse trodde jag aldrig att det skulle gå så här bra. Så jag är långt i från missnöjd med min andraplats, säger hon.
CD-klassen tog Mats-Erik Flink, Baccus, hem segern med sina 448 poäng mot Stefan Holmqvists, BK Komet, 385.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax