DELA

IFK:s sjukstuga var full efter Hammarbymatchen

FOTBOLL. IFK Mariehamns skadelista växte drastiskt i och med träningsmatchen mot Hammarby i tisdags.
– Det blev en onödigt dyr resa för oss, säger tränare Pekka Lyyski.
Resultatmässigt blev det ingen rolig match för IFK Mariehamn när de besökte Söderstadion i Stockholm i tisdags för att spela mot Hammarby. IFK förlorade träningsmatchen med 0–5 efter 0–1 i halvtid.
Vad värre var blev matchen inte heller någon rolig historia sedd till antalet skadade. I slutet av första halvlek fick IFK:s ytterback Ekhiabhi Okodugha en smäll varpå han byttes ut mot Johan Carlsson, och i andra halvlek skadade målvakten Gustav Långbacka sig varpå han byttes ut mot Willis Ochieng.
Även nye mittbacken Médoune Gueye och anfallaren Mikko Paatelainen drog på sig varsin skada under matchen, dock inte värre än att de båda kunde stanna på planen matchen ut.

Besökte läkare
I går på eftermiddagen anlände IFK till Åland igen, och då var det bara för tränaren Pekka Lyyski att skicka iväg sina spelare till lagläkaren Erkki Venäläinen.
– Nu efter att han undersökt dem ser det bättre ut än vad de preliminära rapporterna som Hammarbys läkare gav oss gjorde, säger Lyyski.
Okodugha, Långbacka, Médoune och Paatelainen har alla dragit på sig olika muskulära skador, men från och med nästa vecka ska de enligt Venäläinens prognos kunna träna med laget igen.
– Mikko (Paatelainen) kan eventuellt spela mot Grankulla i helgen, de övriga får stå över, säger Lyyski.
En försvarare, Mate Dujilo, fanns på IFK:s skadelistan redan före Hammarbymatchen.
– Han var inte med till Stockholm eftersom han har en öm ljumske sedan tidigare. Han ska vila i en vecka nu så ser vi hur det är med honom sedan, säger Lyyski.
Ante Simunac var inte heller med till Stockholm, hur är det med honom?
– Han drabbades av magont natten före, men han ska kunna träna med laget redan i morgon (läs i dag).

Appel fotskadad
Slutligen berättar Lyyski att anfallaren Jimmy Sundman och försvararen Fredrik Appel också var tvungna att besöka Venäläinens sjukstuga under gårdagen, efter att ha spelat en match med IFK:s juniorer på tisdagen.
– Appel har drabbats av samma sorts fotskada som Johannes Nordström hade i vintras. Han blir borta från fotbollen ett tag, läkningen kan ta allt mellan en till tre månader. Vad gäller Jimmy så var jag orolig för att det skulle ha varit ljumskarna igen men det var det inte. Det var en belastning av vaden, inget allvarligt, avslutar Lyyski.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax