DELA

IFK:s handbollsdamer föll mot jumbon

HANDBOLL. IFK Mariehamns handbollsdamer spelade de sin sista bortamatch för säsongen i lördags, en match som de förlorade med minsta möjliga marginal.
IFK mötte tabelljumbon HK Jakan i säsongens sista match. En match som på pappret såg ut att bli enkel, men Jakan ville annorlunda.
– Vi var inte alls taggade i första. Vi gjorde bara fyra mål i första halvlek, vi träffade inte mål helt enkelt, säger IFK:s Jeanette Toivonen.
I andra halvlek spelade IFK upp sig. Man vann halvleken med siffrorna 13–9, men det räckte ändå inte.
– Med en minut kvar var ställningen 17–17. Sedan fick de ett frikast som de gjorde segermålet på.
Bättre än tabelläget
Toivonen konstaterar att IFK borde ha vunnit lördagens match, men samtidigt tycker hon HK Jakan var bättre än vad tabelläget vittnar om.
– De hade ett par division tre spelare med i laget och med tanke på deras spel var det konstigt att de ligger sist i tabellen faktiskt. De borde nog ha vunnit lite fler matcher om de spelat så här hela tiden.
En match återstår nu för handbollsdamerna. I helgen möter man Fjärdhundra hemma, och vill man bärga den tredjeplats man satt upp som målsättning är det seger som gäller då.
– Då måste vi rycka upp oss ett eller två snäpp. Spelet fungerade väl sådär mot Jakan, men avsluten gick inte i mål helt enkelt. Det är ingen match man är stolt över. Nu får vi försöka skärpa oss, det skulle vara skönt att avsluta med en seger.
IFK:s mål gjordes av Nina Hinnenberg (fem), Jeanette Toivonen (fyra), Fanny Ahlgren(tre), Hanna Johansson (tre), Malin Grandell (ett) och Ida Eriksson (ett).