DELA

IFK vill ta nya poäng inför egna supportrar

FOTBOLL. Drygt 50 IFK-supportrar väntas sitta på läktarna när IFK Mariehamn reser till Åbo för att möta Inter på torsdag.
– Vi är tacksamma i förväg och hoppas att vi visar att det var värt komma och titta på en vardag, säger tränaren Pekka Lyyski.
IFK Mariehamn är inne i en mycket bra period. Sex matcher utan förluster hittills i den här sviten, och torsdag kväll kan förhoppningsvis en sjunde läggas till i statistiken. Senaste vinsten kom i helgen mot AC Oulu på bortaplan då IFK vann med 3–0.
– Det var en av de bättre matcherna som IFK gjort under min tid. Den här formen och lagalternativet hade jag gärna haft redan i våras, säger Pekka Lyyski och fortsätter:
– Tar man i beaktande att Oulu också var på väg uppåt i tabellen och hade hemmaplan var det en bra match på många sätt, särskilt som vi hade ny målvakt och ny högerback.
Då talar han alltså om Willis Ochieng och Clive Hachilensa.
Torsdag kväll väntar nästa drabbning för Mariehamnslaget. För motståndet står FC Inter som har hemmaplan på Veritasstadion.
– Det är en ny match med nya möjligheter till poäng. Vi ska försöka att se till att vi inte är för bekväma.

Rutinerade backar
I hemmamötet i slutet av maj vann IFK med 2–0 och då visade ålänningarna upp ett starkt och löpvilligt lag.
– Men nu möter vi ett annorlunda Inter som har ett lag med unga, tekniska pojkar som sätter bollen snabbt i rörelse. Samtidigt har de rutin i en stark backlinje med Corpache (Diego, reds anm.) tillbaka och Lehtonen (Henri), säger Lyyski.
Inter har inte spelat match sedan 3 september.
– Nu har de vilade ben, men å andra sidan var det väl länge sedan de spelade. Våra ben börjar nog inte bli tunga förrän mot Jaro-matchen (på söndag).

Alla i spel
Ytterligare en positiv aspekt, är att Pekka Lyyski för första gången på länge har tillgång till hela sin trupp.
– Alla var på träning i går (läs: tisdag), helt ofattbart egentligen! Vi hade 18 utespelare med, däribland ”Ahna” (Daniel Ahnström), Sasa (Stevic) och ”Sjölle” (Peter Sjölund). Men när vi lägger på kanske någon ringer och säger att han är sjuk, sånt händer, säger Lyyski med ett skratt.
Green Mean Machine står bakom ett arrangemang som i skrivande stund lockat drygt 50 supportrar att följa morgondagens match på plats i Åbo.
– Jätteroligt om vi får lite stöd och det är starkt att det blir så många på en vardag! Vi är tacksamma i förväg och hoppas att vi visar att det var värt komma och titta, säger Pekka Lyyski.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax