DELA

IFK vill spela sitt spel

FOTBOLL. Efter en ledig helg är det nu dags för IFK Mariehamn att möta HJK på hemmaplan. Med tio raka matcher utan förlust är allt på topp i laget.
Det enda som oroar är förkylningar och slitna spelare. Och hur HJK tänker spela.
På bilden syns Antti Kuismala som är tillbaka efter skada.
Det har sett bra ut på träningarna de senaste två veckorna. Trots att det inte varit någon match har det varit bra fart och intensiva övningar. Nyan pratade med tränaren Pekka Lyyski i går.
– Jag är nöjd. Hitintills. Vi har två viktiga träningar framför oss.
I måndags spelade de en internmatch och eftersom serien är slut för Finström kunde deras spelare vara med. Detta var nyttigt för IFK.
– Det är bra intensitet och bra förberedelser inför matchen, säger Antti Kuismala som är tillbaka efter skada. Vi hade ledigt i helgen och det var bra för många.

Förkylningar och småskador
David Carlsson är tillbaka medan Tommy Wirtanen är avstängd. Några större skador finns inte att rapportera om.
– Något smått men inget allvarligt. Janis vad har smärtat lite. Sedan är det i slutet av säsongen och många är slitna. Säkert är det någon som inte säger något men de känner det innerst inne, säger Pekka Lyyski.
Det som oroar mest är Peter Blombergs förkylning. Blomberg deltog inte under gårdagens träningar. Jani Lyyski beräknas dock vara klar för spel.

Inväntar taktiken
Taktiskt ska IFK försöka spela sitt eget spel och inte koncentrera sig för mycket på motståndarna. Dock menar Lyyski att HJK har några giftiga spelare som kan spela på många olika positioner, bland annat Mika Nurmela. Det är möjligt att det blir ändringar efter var dessa spelar.
På målvaktsfronten är inget ännu bestämt. Antti Kuismala är tillbaka samtidigt som Willis Ochieng skött sin uppgift bra.
– Det som är glädjande är att Antti är tillbaka och att han är frisk. Han har varit positiv på träningarna och är i gammal god form, säger Lyyski.
I veckan har IFK även haft två provspelare hos sig. Det är anfallaren Mattias Wiklöf från Sandvikens IF och vänsterlöparen Petter Gustafsson från Skellefteå FF.
Pekka Lyyski säger att båda spelarna är intressanta men att han behöver någon träning till på sig för att bilda sig en uppfattning. Så här i slutet av säsongen är spelarna här mest för att se hur allt fungerar och vad IFK är för en klubb, menar Lyyski.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax