DELA

IFK vann och är vidare i cupen

FINSKA CUPEN
PALLO IIROT 0
IFK MARIEHAMN 1

FOTBOLL. IFK Mariehamn vann över division II-laget Pallo Iirot på bortaplan i dag. Därmed är de vidare till nästa omgång i Finska cupen.
– Men vi spelar med för lågt tempo och vi sumpar för många målchanser, säger tränaren Pekka Lyyski missnöjt.
IFK Mariehamn hade i dag fem nya spelare i startelvan jämfört med i söndags då man mötte VPS.
– Jag hade förväntat mig mycket mer av de spelarna när de fick chansen, de skulle ha kavlat upp ärmarna och visat att de vill ha en plats mot Honka på lördag, säger Lyyski.
I stället bjöd IFK igen på en tempofattig match.
– Det är vårt problem just nu. Det var samma problem mot VPS. I en sådan här match där vi har mycket tid på oss blir vi för bekväma. Det kan man få bli om man leder med fyra-fem mål, men nu drar vi ner tempot alldeles för tidigt. Visserligen skapar vi ändå målchanser, men vi måste hålla ett bättre tempo.
Trots långsamt spel var IFK det lag som dominerade matchen. Lyyski berättar att man skapade mängder av chanser och under den första halvleken satte Ante Simunac matchens enda mål.
– Men vi måste göra mer mål på de chanser vi har. Flera gånger hade vi spelare igenom som var fria med målvakten men avsluten gick hit och dit eller rakt i famnen på målvakten.
Finns det något positivt att ta med sig?
– Att vi inte låter dem göra något mål och att vi inte låter dem komma till kontringar. Försvarsmässigt håller vi ihop spelet. (ml)