DELA

IFK tog andra raka segern

ISHOCKEY. IFK Mariehamn leder fortsättningsserien i Västkustligan efter två raka segrar. En tabell som inte betyder något, men som är viktig för nästa säsongs satsning.
– Den inre motivationen måste vara hög, säger tränaren Mikael Rosbäck.
IFK Mariehamn tog en ny seger i fortsättningsseriens division III när man besegrade ParSport med 7–4.
– Första perioden var tajt hawaiihockey där spelet böljade fram och tillbaka. Det var mycket chanser, men inget lag hade egentligen någon kontroll på vad som hände, beskriver tränaren Mikael Rosbäck.
Lagen gick till vila med periodsiffrorna 3–3 och Rosbäck pratade med spelarna om att ta gå in i rinken med fokus på det egna spelet.
– ParSport är ett duktigt lag, det vet vi ju eftersom vi förlorat mot dem i tidigare matcher. Men vi spelade på vårt vis och kunde täppa till bakåt och samtidigt utnyttja att deras målvakt sett lite darrig ut genom att skjuta när vi hade chans.
Målvakten Richard Aakula räddade en straff vid ställningen 3–3 och höll kvar IFK i matchen. Innan tredje perioden lyckades man näta två gånger till och gå till en bekväm ledning med 5–3.
– I tredje forcerade de hårt och försökte få in pucken, men vi hade bra koll. De lyckades dock ändå göra en 5–4 på en kontring.

Många målgörare
IFK, som bara hade en utvisning i första och andra perioden, åkte plötsligt på ytterligare fem man i utvisningsbåset. Stundtals var det hård press när man i totalt tre minuter spelade med två man mindre på isen.
– Men vi höll ifrån och gjorde till slut 6–4 och 7–4 i öppen kasse, säger en nöjd Rosbäck.
De åländska målen gjorde Johan Norrgård 2, Daniel Sederström (bilden), Daniel Granfors, Mats Clemes, Sebastian Fjäder och Sam Landström.
– Det är skönt och viktigt att vi har många målskyttar.

Uppbyggnadsfas
I dag är det en fröjd att titta på fortsättningsseriens tabell, där IFK ligger i ledning. Men egentligen spelar det ingen roll, inget av lagen kan varken stiga eller ramla ur serien.
– Den inre motivationen måste vara hög när man spelar i en serie som egentligen inte betyder något annat än att försvara IFK:s ära. Men i varje match bygger vi upp nästa års lag med vilket vi satsar mot division II. Hela säsongen är egentligen en uppbyggnadsfas och det är viktigt för både de yngre killarna och de äldre.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax