DELA

IFK testar nya anfallare

FOTBOLL. I veckan testar IFK Mariehamn två nya spelare. En av dom är Daniel Johansson som tidigare tränat med IFK. Den andra är helt obekant för klubben. Nu hoppas IFK att någon av dessa ska lösa problemen i anfallet.
Daniel Johansson har öst in mål i svenska Friska Viljor. Elva mål på elva matcher har det blivit i norrländska division två. Nu är han tillbaka på Åland för att återigen provträna med IFK Mariehamn.
– Det var intressant att komma hit förra säsongen, men det gick inte att lösa socialt eftersom jag har familj och två barn i Sverige. Men i och med att det bara är höstsäsongen ut blir det lite lättare att lösa nu, säger Daniel Johansson.
Den här gången var det Johansson själv som kontaktade IFK och klubben var angelägen om att se i vilken skick han var i. Inte minst med tanke på anfallsproblemen. Johansson själv menar att han är i gott skick.
– Den här säsongen har varit helt ok. Det är fullt godkänt med ett mål per match, säger han.
Trots att IFK har bra koll på Johansson ville de ändå att han skulle provträna. Men det är nog ingen hemlighet om vad de kommer att få se på träningarna. Den svenska anfallaren, som även spelat för IFK Göteborg, är en djupledslöpande forward som lever på sin snabbhet.
– Jag är väl inte någon jättetekniker men jag gillar ändå att utmana en mot en och oftast kommer jag förbi, säger Johansson.

Okända spelare
Den andra testspelaren är en helt ny bekantskap för IFK. Mohamed Bellhassan är en 20-årig marockan som spelat i diverse klubbar i Frankrike. Däremot blir det inget provspel för holländska Moussa Sylla, en 24-åring som senaste spelade i de lägre divisionerna i England, vilket sades i ett pressmeddelande på måndagen. På kvällen kom kontraorder från dennes agent.
Provträningarna i veckan blir första gången klubben ser Bellhassan spela och klubbdirektör Peter Mattsson vet ännu inte så mycket om marockanen. Det är nämligen hans agent som rekommenderat honom och det är även agenten som betalar spelarens resa.
– Transferfönstret stänger på fredag och vi får se om vi hittar någon tills dess. Vi har i alla fall inget att förlora på att de är här och provtränar, säger Peter Mattsson.
På söndag klockan 18.30 får vi se om någon av de två lyckats slå sig in i truppen. Då är det nämligen dags för den viktiga hemmamatchen mot FC Viikingit.

JOHAN LARSSON

sport@nyan.ax

tfn 528 462