DELA

IFK stiger in i Finska cupen i dag

FOTBOLL. I dag spelar IFK Mariehamn sin första match i årets upplaga av Finska cupen.
– Målsättningen är förstås att gå så långt som möjligt nu när vi väl har anmält oss, säger tränaren Pekka Lyyski.
Division II-laget Pallo-Iirot blir IFK:s första motståndare i Finska cupen. I dag möts lagen i Raumo och det lag som vinner matchen går vidare till nästa omgång.
– Vår målsättning är att vinna matchen. Vi vill gå så långt som möjligt nu när vi väl har anmält oss till cupen, säger Lyyski.
Lyyski ser matcherna i Finska cupen är lika viktiga som matcherna i Tipsligan.
– I det här skedet är cupen lika viktig som ligan. Vi vill gå vidare och samtidigt behöver vi mycket matcher för att fortsätta spela ihop laget. Morgondagens match blir jätteviktig för oss.
Under de två senaste matcherna har IFK ställt upp med identiska startelvor. Inför tisdagens match flaggar Lyyski dock för förändringar.
– Jag får säkert möjlighet att pröva andra alternativ. Om (Ekhiabhi) Okodugha inte kan spela går (Dmytro) Voloshyn in i backlinjen och om Mika (Niskala) inte kan spela har jag flera alternativ, till exempel Ante Simunac och Amos (Ekhalie).


Spela med stolthet
I söndags förlorade IFK Mariehamn hemmapremiären i Tipsligan mot VPS med 0–3.
Vad måste förändras för att ni ska vinna i morgon?
– Vi måste visa passion i det vi gör, visa stolthet över att bära IFK-tröjan. Allt är en kamp inom idrotten och vi måste göra saker med passion annars förlorar vi viktiga metrar och positioner.
Någon uppläxning har Lyyski inte gett sina spelare sedan i söndags.
– Jag har bara påmint dem om vissa principer. Vi har tränat som vi brukar göra inför en match. De 21 första minuterna mot VPS spelade vi som vi skulle göra, nu gäller det att vi gör det i 90 minuter.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax