DELA

IFK möter MyPa i kväll

FOTBOLL. Ett skadedrabbat IFK Mariehamn jagar poäng i den tv-sända matchen mot MyPa från Anjalankoski i kväll.
Johan Carlsson, David Carlsson, Sasa Stevic, Amos Ekhali, Petter Isaksson och Alexander Weckström står alla på skadelistan inför kvällens drabbning mot MyPa från Anjalankoski.
IFK har fortfarande bara en seger i bagaget efter nio matcher och är därför på jakt efter nya poäng. Laget mötte MyPa för knappt två veckor sedan på bortaplan i en match som slutade 0–0. Det följde Grönvitt upp med en hemmaförlust mot Åbolaget TPS med 0–3 förra veckan.
– Efter att ha förlorat den senaste hemmamatchen mot TPS, börjar en seger kännas allt mer efterlängtad för IFK, skriver styrelsemedlemmen Thomas Fonsell på klubbens hemsida.

Pengar saknas
Försvarsspelet har fungerat relativt bra hittills under säsongen, det är i anfallsspelet det låst sig. På nio matcher har laget producerat fem mål, vilket är anmärkningsvärt lite mot till exempel TPS som skottat in hela 19 mål på tio matcher.
– Vissa röster har höjts för att IFK borde köpa in en knippe spelare, men faktum är att de ekonomiska förutsättningarna saknas, fortsätter Fonsell.
Avspark är det i kväll 19.00 på Wiklöf Holding Arena. Matchen direktsänds också i IP-kanalen Urheilukanava.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax