DELA

IFK Mariehamn krossade Team Jackdaws

DIVISION IV UPPLAND
IFK MARIEHAMN 19
TEAM JACKDAWS 0

ISHOCKEY. Det blev en lätt match för IFK Mariehamn i helgen då de mötte Team Jackdaws i Islandia på söndagen.
– Vi lyckades hålla fokus och ett bra tempo matchen igenom, konstaterar en nöjd tränare, Mikael Rosbäck, efter matchen som slutade 19-0 till IFK Mariehamn.
IFK Mariehamn hade laddat för en tuff match på söndagen, då de skulle möta Team Jackdaws i Upplandsserien.
– Vi hade laddat upp för ett hårt tempo och ville bjuda motståndarlaget på ett tufft motstånd i matchen, säger IFK Mariehamns tränare Mikael Rosbäck.
– Vi hade nog förväntat oss ett tuffare motstånd, konstaterar han då matchen är över.

Högt tempo rakt igenom
IFK Mariehamn visar, inte långt in i matchen, att man är sugen på att göra mål och spela en fartfylld match. Bara några minuter in i första perioden gör laget sitt första mål genom Andreas Ekman. Och målen avlöser snart varandra i hög takt. Då första perioden är över leder IFK Mariehamn redan med 4-0. I slutet av tredje perioden görs tre mål så tätt inpå varandra att speakerrösten på Islandia har svårt att hinna med att presentera dem alla. Och slutsiffran 19-0 talar för sig själv.
– Killarna ville göra mål matchen igenom, säger Rosbäck.

Gjorde hattrick
Rosbäck poängterar det som extra roligt att junioren Adam Lindberg fick göra ett hattrick i matchen. Övriga målskyttar var Daniel Eriksson, Philip Timm, Robin Engman, Mats Clemes, Marcus Englund, Sam Landström, Andreas Stenberg, Daniel Sederström och Johan Norrgård.
– Målvakterna är också värda en eloge för att de lyckades hålla nollan matchen igenom, säger Rosbäck, som berömmer lagets samspel.

Andra storsegern i rad
Sist IFK Mariehamn spelade var i mitten på december då man mötte Norrtälje. Också den matchen vann man stort med resultatet 16-0. Då gårdagens match avslutades på Islandia konstaterade Mikael Rosbäck att IFK Mariehamn nu ligger tvåa i serien.
– Vi siktar självklart på att göra vårt bästa och vinna alla matcher säsongen igenom.
Daniel Sederström från IFK Mariehamn och målvakt Joakim Rengren i motståndarlaget utsågs till matchens bästa spelare från vardera lagen då gårdagens match i Islandia var slut.

JESSICA SUNDBERG


jonas.edsvik@nyan.ax