IFK kammade noll på bortaplan

ISHOCKEY. IFK Mariehamn lyckades inte förlänga sin segersvit. I helgen blev det i stället dubbla förluster.

IFK Mariehamn kom till helgens bortamatcher med gott självförtroende och en segersvit om två raka matcher i bagaget. Och borta mot Gimo började det bra. IFK ledde med 2–1 i den första periodpausen efter mål av Mathias Kerwien och Jake Smith.
Men ledningen stod sig inte länge. Fyra minuter in i den andra perioden kvitterade Gimos Kim Nässlin Eidenert med sitt andra mål för dagen och slutligen vann hemmalaget med komfortabla 6–2.
Också i söndagens bortamatch tog IFK ledningen i den första perioden. Försvarsspelaren Niklas Westerback gjorde 1–0 för IFK i power play 6.20 in i matchen men i periodpaus ledde i stället Norrtälje IK med 3–1. IFK kom tillbaka i den andra perioden genom två mål av Emil Molander och ett av Jake Smith, varpå ställningen inför den tredje var 4–4.
I den tredje gick Norrtälje dock ifrån till 8–4 innan Robin Englund putsade till siffrorna 43 sekunder från slutet.
Efter åtta matcher ligger IFK nu sjua i division 3 östra. De fyra översta lagen kvalificerar sig för Alltrean medan övriga fyra får spela fortsättningsserie.