DELA

”Har varit lite turbulent hela säsongen”

ISHOCKEY. Förlust i helgens båda matcher, en lagledare som lämnat sitt uppdrag och utländska importer som inte är tillgängliga för a-lagsspel längre. IFK Mariehamn har sett bättre helger.

– Det har varit lite turbulent hela säsongen, men alla som är kvar tror jag är nöjda med situationen nu, säger Robin Englund.
IFK Mariehamn stötte på patrull två gånger om i helgen. Borta mot Skå IK & Bygdegård var Grönvitt numret för litet. I lördagens match skrevs Skås segersiffror till 6–1, efter att Nicklas Hero gjort IFK:s enda mål. I gårdagens möte var Skå återigen det bättre laget: 6–3. IFK:s målskyttar var Andreas Stenberg, Robin Englund och Otto Silfver.

I och med de dubbla förlusterna halkade IFK Mariehamn ned på femteplats i fortsättningstrean, med fem poäng upp till nya tabellettan Skå.

– Vi siktar fortfarande på förstaplatsen och får se till att vinna resten av matcherna nu. Jag tror säkerligen att Skå kommer tappa poäng, de är nog rätt nöjda med att spela kvar i division tre, säger Robin Englund.

Inför helgens matcher avslöjade Ålands radio att det råder interna stridigheter inom IFK:s lagledning då lagledaren Conny Qvarfordt valt att lämna sitt uppdrag i ledarstaben där Rein Metsik och Marcus Englund delar på huvudtränarsysslan. Även de amerikanska bröderna Jake och Braden Smith – värvningar som Qvarfordt låg bakom – är inte längre tillgängliga för a-lagsspel i IFK. Braden är utlånad till HC Indians i Suomi-sarja och Jake blev med sina två mål i helgen matchvinnare för IFK:s b-lag som slog SK Iron med 4–3 (Tommy Kalmer gjorde IFK:s övriga två mål).

– Jag tycker ändå att vi har hanterat det bra i gruppen. Det har varit lite turbulent överlag hela säsongen, men jag tror att alla vi som är kvar är nöjda med situationen. Visst vore det kanske bra om vi fick någon spelare till, vi har ju några på skadelistan också, men det är bara att gilla läget, säger Robin Englund.

Conny Qvarfordt bekräftar för Nyan att han har lämnat sitt lagledaruppdrag, men vill inte utveckla vad stridigheterna bottnar i.

– Vi har lite olika åsikter inom lagledningen och då valde jag att kliva av. Men vi är rörande överens om att vi vill IFK:s bästa, och nu kan spelarna få lite lugn och ro, säger Qvarfordt.

Huvudtränaren Rein Metsik är också han kortfattad:

– Jag vill inte kommentera det ytterligare utan konstaterar bara att Conny har lämnat. Amerikanerna är heller inte tillgängliga för spel. Vi har en tunn trupp så på så vis är det förstås inte välkommet, men vi fick låna in Calle Nyqvist i helgen och snart får vi tillbaka ett par skadade spelare.

Nyan har sökt IFK-ordföranden Stefan Aldeborg.