DELA
Foto: Jeremic Slavoljub
Trots att IFK inte längre har chansen att stiga till division 2 vill man avsluta serien med stil. Här ser vi junioren André Jansson skicka in sitt andra mål i Alltrean, i 7-5-segern mot Ormsta HC.

Utan chans – då levererade IFK

ISHOCKEY. IFK Mariehamn har inte längre någon chans att ta sig vidare från Alltrean.
Men det stoppar inte laget från att avsluta serien med stil.
– Vi hade som mål att inte förlora en enda period i helgen och det lyckades vi med, säger huvudtränare Kenneth ”Kena” Westerback.

Trots att IFK Mariehamn vann sin division 3-zon har laget haft det tufft i Alltrean, den övre av de två fortsättningsserierna.
Det är framför allt efter nyår som grönvitt haft det motigt. Inför helgen hade det bara blivit sex poäng på tolv matcher sedan årsskiftet, vilket placerar IFK som nästjumbo – utan chans att ta sig vidare till vare sig kvalserie eller playoff.
Men hemma mot tabelljumbon Östervåla och femman Ormsta HC blev det i alla fall lite plåster på såren. IFK tog nämligen full pott genom 3-1 mot Östervåla och 7-5 mot Ormsta.
– Riktigt skönt. Vi hade som målsättning att inte förlora en enda period och det lyckades vi med, konstaterar huvudtränare Westerback.
Målskyttar för IFK var Dominic Ingström (2), Andreas Stenberg (2), Robin Englund, André Jansson, Milton Willford, Otto Silfver, Niklas Manselin och Niclas Hero.

Läs mera om detta i måndagens Nya Åland.