DELA

IFK-duo testspelar för Atlético

I morgon reser två IFK-spelare till Madrid för att under tio dagar träna med Atletico Madrids b-lag. Det handlar om en 16-årige försvarsspelaren Johannes Nordström och 22-årige anfallaren Sasha Anttilainen.


Kontakten mellan klubbarna uppstod i somras då IFK Mariehamn spelade mot det Paf-sponsorerade Madridlaget i Mariehamn. Även Pafs PR-chef Krille Mattsson har haft ett finger med i spelet att få IFK-spelarna på test till Spanien.
– Johannes Nordström har redan skaffat sig stor rutin av internationellt spel tack vare de 36 pojklandskamper som han spelat, men det är första gången som han åker till ett klubblag för att träna, skriver IFK på sin hemsida.
– Det finns ett stort intresse för Johannes även från andra klubbar. Men man måste komma ihåg att han bara är 16 år och att vi tillsammans med Johannes och hans föräldrar, noggrant övervägt när och vart han skulle resa. Atlético Madrid kändes som ett alternativ som passade perfekt, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.

Liten dröm
Även Sasha Anttilainen kan anses ha internationell rutin eftersom han spelat i både Ryssland och Lettland, men det är första gången som han får testa på att träna med ett lag på ”varmare breddgrader”. Atlético Madrid imponerades av Anttilainen redan i somras då lagen möttes i Mariehamn och nu går en liten dröm i uppfyllelse för den forne KooTeePee-spelaren:
– Det ska bli en härlig upplevelse och utmaning att få åka till Madrid och se hur man klarar sig, säger Anttilainen.
Både Nordström och Anttilainen har kontrakt med IFK även för säsongen 2010. (ml)