DELA
Foto: Jonas Edsvik

IFK:are nära landslaget

FOTBOLL. I dag kan IFK Mariehamn få två landslagsmän.

Walter Viitala och Albin Granlund är högaktuella för samlingen nästa vecka.

– De är med i bruttotruppen, säger förbundskaptenen Hasse Backe.
När Hasse Backe tog ut sin landslagstrupp till träningsmatcherna mot Belgien och Italien i juni var IFK-målvakten Walter Viitala uttagen som reserv på hemmaplan.

Om drygt en vecka börjar allvaret för Finland som inleder sin VM-kvalkampanj hemma mot färske Fifa-medlemmen Kosovo den 5 september. Fem dagar dessförinnan genrepar Finland mot regerande världsmästarna Tyskland i en träningsmatch i Mönchengladbach.

Viitala, 24, och hans IFK-lagkamrat Albin Granlund, 26, är högaktuella inför den kommande samlingen, och duon har också förberetts av landslagsledningen på att de kan bli en del av truppen som presenteras på en presskonferens i Helsingfors i eftermiddag.

Walter Viitalas fina målvaktsspel är en starkt bidragande orsak till att IFK toppar Veikkausligan före HJK efter 23 omgångar. Albin Granlund gick visserligen lårskadad i ligainledningen men har sedan sin comeback i slutet av maj varit given i startelvan.

Hasse Backe fanns på plats i Vasa häromveckan för att studera IFK-duon i segermatchen mot VPS.

– Båda två är med i bruttotruppen, så mycket kan jag säga. 30 spelare är med i den, men den ska bantas till 23 eller 24 spelare, säger Hasse Backe till Nyan.

Läs mer i onsdagens Nyan