DELA
Foto: Ida K Jansson

Albin Granlund klar för ännu ett år i ”Grönvitt”

FOTBOLL. IFK Mariehamn spikar försvaret för 2023, nu står det klart att landslagsmeriterade Albin Granlund fortsätter i klubben.– Det ska bli roligt att bära de grönvita färgerna en säsong till, säger Albin Granlund själv.

Landslagsmeriterade försvarsspelaren Albin Granlund blir sist in i IFK:s försvarslinje 2023. Härom dagen fyllde man ut med återvändande Alan Henrique, och nu står det klart att också Albin Granlund skriver på för laget.

Under hösten i fjol spelade Granlund sex matcher med IFK efter att hans kontrakt med polska klubben Staal Mielec gått ut, och totalt har han hela 146 Tipsligamatcher, fördelat på fem säsonger, bakom sig. Utöver det hittar man även 65 matcher i Allsvenskan med Örebro på CV:t.

– Albin är ju en toppspelare på landslagsnivå och vi är mycket nöjda med att han nu väljer att fortsätta med oss. Vi har en trupp med bra balans av äldre rutinerade, yngre lovande talanger och utvecklingsbara spelare. Albin bidrar mycket i lagbygget med sin erfarenhet, professionalism och genom att fungera som förebild., säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande om saken.

Läs mer i morgondagens Nya Åland.