DELA

IFK avstår Fireball-turneringen

FOTBOLL. TPS, HJK, FC Haka, FC Honka och FC Inter är klara för årets upplaga av Fireball-turneringen i Åbo.
Ett lag ytterligare tillkommer. Men det blir inte IFK Mariehamn.
– Vi har beslutat att inte vara med, säger klubbdirektör Peter Mattsson.
Inomhusturneringen Fireball som spelas i Åbo är ett jippo med fotbollsmatcher på ishockeyrink. På plats i år kommer bland annat Liverpool-legenderna Ian Rush, John Barnes och Ronnie Whelan att finnas. IFK Mariehamn har varit med två år i rad och slutade ifjol på bronsplats efter att ha besegrat MyPa med 2-1. I år har evenemanget flyttats från januari månad. Nu är det 10:e februari som gäller. Något som gör att IFK Mariehamn väljer att inte delta detta år.
– Det krockar med ligacupmatcherna, säger Peter Mattsson.

Upp till spelarna
IFK Mariehamn kommer att ha ett rätt så hektiskt schema i februari och spelarna blir på resande fot nästan varje vecka. Klubben har redan flera matcher inplanerade. 18 februari möter IFK Hammarby på bortaplan. Ett möte som IFK förra säsongen skrällvann med 3-1. Sedan väntar FC Honka i ligacupen i Eckeröhallen 21 februari och 24 februari är det ny match i ligacupen för IFK då laget åker till Lahtis för att möta FC Lahti.
– Vi lade bollen till spelarna och de tackade nej, säger Mattsson angående deltagandet i Fireball.

Väntar inte längre
Vad gäller de tre spelare (Gabriel Petrovic, Peter Sjölund och Mika Niskala) som ännu inte skrivit på nytt kontrakt förväntar Peter Mattsson sig svar inom de två närmaste veckorna. Niskala och Petrovic har sökt studieplatser och svar förväntas komma i början av nästa vecka.
– Vi kommer ej att vänta längre nu. Det har dragit ut på tiden, säger Mattsson.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax