DELA

Hyyrynen på väg till Umeå IK

FOTBOLL. Åland United-försvararen Tuija Hyyrynen kan vara aktuell för allsvenska Umeå IK.
– Vi har träffat henne och pratat, det är klart att det finns ett intresse, säger UIK:s Roland Arnqvist till Västerbottens Folkblad.
Finländska landslagsspelaren Tuija Hyyrynen, som har spelat med Åland United sedan i somras, söker lyckan västerut.
I helgen var hon i Umeå och testspelade med allsvenska Umeå IK.
– Hon har bra offensiva kvaliteter och är bofast i landslaget. Intresse finns, annars hade vi inte bjudit hit henne. Men det är fortfarande på ett väldigt tidigt stadium och hon ska även träffa andra klubbar. Vi ska ha en kontakt igen i slutet av veckan, säger Umeå IK:s Roland Arnqvist i Västerbottens Folkblad.


Inget konkret från ÅU
Från Åland United har hon ännu inte erbjudits en förlängning i klubben.
– Vi har varit i kontakt med henne och är intresserade att diskutera vidare, men hon har inte erbjudits något konkret av Åland United. Vi vet att hon vill till Allsvenskan eller någon annan klubb i Europa. Får hon inget förslag som hon är nöjd med kan det eventuellt bli aktuellt med ett erbjudande från oss, säger ÅU:s styrelseordförande Kjell Manselin till Nya Åland.
Innan Hyyrynen kom till Åland United spelade hon i Pali Blues Soccer Club och Florida State University i USA. Under åren 2005-2009 representerade hon HJK, och i fjol blev hon framröstad som Damligans bästa spelare.
22-åriga Hyyrynen har spelat 26 landskamper för Finland.
Nyan har utan framgång försökt nå Hyyrynen för en kommentar.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax