DELA

Hemmahoppen glänste i stor gymnastiktävling

GYMNASTIK. Det blev långa tävlingar när Mariehamns Gymnastikförening arrangerade tävlingar i klasser som det aldrig tävlats i på Åland förut.

– Det är jätteviktigt att vi visar upp oss och vår anläggning, sa verksamhetsledare Ylva Watkins efter de intensiva tävlingarna i Bollhalla.
Inte mindre än 135 gymnaster kom till start när MGF arrangerade stortävling i Bollhalla och för första gången var det också tävling i den så kallade landslagslinjen för de gymnaster som kommit lite längre och kanske siktar mot landslaget. Åländska gymnaster fanns inte representerade där men väl i den andra av förbundets tävlingsinriktningar som benämns B-F.

– Det är många gymnaster och väldigt tuff konkurrens, framförallt för de yngre, fortsatte Ylva Watkins från MGF.Hemmahopp fanns det också flera av och dessa lyckades riktigt bra.

Noterbart bland mycket annat är Stina Ekstrands fina femteplats I klass B äldre där hon fick så kallade kategori VI-poäng, en mycket bra poängnotering i klassen.Bäst placeringsmässigt av hemmagymnasterna lyckades 11-åriga Nora Karlsson i klass E som vann mångkampen och guld i tre av fyra grenar:

– Jätteroligt, nöjdast är jag med bommen där jag stod hela serien, sa Nora Karlsson.

 

Läs mer i måndagens Nyan

Håkan von Krusenstierna