Hemmafördel för IFK i slutspelet

ISHOCKEY. IFK Mariehamns damjuniorer slutar tvåa i grundserien av Upplandshockeyns FHL XL-serie. Den är öppen för spelare över 15 år och ses som en juniorliga, men med väldigt generösa åldersregler vilket gör att spelare upp till 35 år kan vara med.

I söndags besegrade IFK Västerås på bortaplan i Mimerhallen med 2–1 efter att Amanda Ingström och Fanny Holmberg gjort gästernas mål i den andra perioden.

Linn Larssons tidiga reducering i den tredje perioden skapade ner i matchen, men IFK var det bättre laget och kunde behålla sin ledning fram till slutsignalen.

– Vi fortsatte att skapa chanser, men även Västerås hade några. De gjorde det bra framför vår målvakt (Emma Danielsson) som fick jobba en del och gjorde det bra, säger lagledaren Pia Qvarfordt.

– Dessutom klev våra yngre spelare fram vilket är jätteroligt att se. Man blir lite ”impad” av att se dem växa.

Tack vare segern hamnar IFK på 20 poäng efter tolv omgångar, nio före Västerås som har en match kvar att spela. Därmed har Ålandslaget säkrat hemmaplansfördel i semifinalen som spelas mot just Västerås den 13 mars. Grundserievinnarna Linköping möter SK Iron/Östhammar i sin semifinal. Vinnarna möts i finalen som spelas i Bålsta.

– Det var såklart skönt att vinna och viktigt så att vi får spela semin på hemmaplan. Vi räknar med att vi ska ta oss till finalen, säger Pia Qvarfordt och skrattar. (om)