DELA

NyanPlay: Molander om IFK:s jättekross (IFK-Gimo 15–0)

ISHOCKEY. Inför säsongen startade IFK Mariehamn upp ett b-lag i division IV, för att ge ett mellansteg från juniorleden upp till a-laget i division III – och för att kunna erbjuda speltid till de a-lagsspelare som får lite av den varan i trean.

Under söndagen spelade IFK B debutsäsongens sista match, och man gjorde det med stil genom att köra över fortsättningsfyrans jumbo Gimo.

Ställningen var 1–0 efter den första perioden, men sedan klappade Gimo ihop fullständigt i mittakten då IFK gick fram till 9–0. Sex mål i tredje perioden för IFK spikade slutresultatet till 15–0.

– En kul avslutning på säsongen med en sån här vinst. Vi har fått in spelare som Jake Smith och Dominic Ingström från a-laget och det är klart att det märks, säger Emil Molander om duon som svarade för nio mål tillsammans mot Gimo.

Under lördagen besegrade IFK dessutom Sigtuna borta med 5–4 efter förlängning.

Två vinster på lika många matcher och en värdig säsongsavslutning för ett lag på uppgång.

IFK inledde säsongen i division IV Uppland där man blev sist på fem poäng efter nio matcher. Efter nyår har laget fått upp farten i fortsättningsserien och slutar fyra på tretton poäng efter fem vinster (två efter förlängning) på sju omgångar.

– En fjärdeplats för det här laget tycker jag är mer än godkänt. Det är många spelare som kommer från motionshockeyn in i seriespel och gör det riktigt bra, säger Molander.

Läs mer i måndagens Nyan

IFK B:s målskyttar i helgen:

Sigtuna HC-IFK B 4–5 (e. förl.): Jake Smith (2), Dominic Ingström (2), Marcus Jansson.
IFK B-Gimo IF HC 15–0: Jake Smith (5), Dominic Ingström (4), Emil Molander (2), Tommy Kalmer, Tommy Holmberg, Johan Norrgård, Mathias Kerwien.