DELA
Foto: PRIVATI BLICKFÅNGET Här är VM-bucklan alla jagar i Tjeckien i maj.

Tippa ishockey-VM med Nyan och Paf

ISHOCKEY. Snart släpps pucken i Tjeckien – och det är dags att tippa hur det går i Nyans klassiska VM-tips.

Tävlingen får ett nytt utseende i år genom vårt samarbete med Paf, men för dig förändras ingenting: VM-tipset är fortfarande gratis och du kan vinna fina priser.
Att Nyan i år ordnar VM-tips tillsammans med Paf gör att tävlingsupplägget ser lite annorlunda ut än tidigare. Förutom att tippa alla gruppspels- och slutspelsmatcher får du även spela på ett par ”specialare” i en rad utvalda matcher, där fingertoppskänsla för målskyttar, antal gjorda mål och hur det går för de nordiska länderna är en fördel.

För att delta i VM-tipset går du in på Nyans hemsida, www.nyan.ax, och klickar dig vidare till tävlingen via annonsen på sajten, eller så klickar du här för att komma till Pafs tipstjänst.

Koden: 656042

Där fyller du i dina resultattips för matcherna precis som tidigare år, men för att delta i Nyans VM-tips måste du registrera dig i vår liga. Efter att du har färdigställt ditt VM-tips och registrerat det på hemsidan klickar du på ”Ligor” , väljer ”Gå med i en liga” och skriver in koden: 656042 som ansluter dig till Nyans egen VM-liga.

Instruktionerna finns på Nyans hemsida samt i annonsen här intill.

Genom att ansluta dig till Nyans VM-tips har du chans att vinna dubbelt upp: dels i Pafs VM-tips där segraren tar hem en resecheck om 2 000 euro och där du dessutom deltar i utlottningen av ytterligare en resecheck för samma värde, dels i Nyans VM-tävling där förstapristagaren plockar hem en GPS och där dessutom helårsprenumerationer av Nya Åland finns i prispotten.

Ryssland regerande mästare

Årets upplaga av ishockey-VM spelas i tjeckiska Prag och Ostrava och premiärdagen fredag den 1 maj bjuder på matcherna Kanada-Lettland samt Tjeckien-Sverige i grupp A, och USA-Finland samt Ryssland-Norge i grupp B. Du kan gå in och ändra i ditt VM-tips ända fram till nedsläpp, klockan 17.15 finsk tid, på fredag.

Finalen spelas i Prag söndagen den 17 maj klockan 21.45 finsk tid.

I fjol vann Ryssland ishockey-VM i Vitryssland efter finalseger mot Finland. Sverige vann bronsmatchen mot Tjeckien. (nå)