DELA
Foto: Jonas Edsvik

Här kickar ÅU igång säsongen

FOTBOLL. Kontinuitet, hårt jobb och god harmoni blir ledorden för Åland United, som under onsdagen kickade igång säsongen med sin sedvanliga pressträff.
– Vi har en tajt grupp, något som kan göra stor skillnad i slutändan, säger huvudtränare Maiju Ruotsalainen.

Med mindre än en månad kvar tills premiären av Damligan höll Åland United sin årliga och nu mera traditionella pressträff – denna gång vid ÅCA, som är en av flera sponsorer.
På plats fanns, förutom spelartruppen och ledarstaben, även representanter från styrelsen, ledningen samt sponsorerna Wiklöf Holding och ÅCA.
Efter ett kortare anförande av Peter Lindbäck, ordförande i Åland United, fick huvudtränare Maiju Ruotsalainen ordet.
– Vi har flera individuellt skickliga spelare i år och det vi fokuserar på just nu är att försöka spela ihop oss och bekanta oss med våra taktiker. Något man också kan nämna är att vi har bra utvecklingsmöjligheter här på Åland och att vi framför allt har en tajt grupp, något som kan göra stor skillnad i slutändan, säger hon.
Lagkapten blir estniska Pille Raadik, som kom till Åland inför säsongen 2011 och är den spelare som spelat flest säsonger i klubben (sex stycken). Vicekaptener blir trion Maja Lindqvist, Bri Campos och nyförvärvet Lois Roche.
För Åland Uniteds del drar Damligan igång lördagen den 18 mars borta mot FC Honka. Första hemmamatchen är lördagen den 25 mars i Eckeröhallen då ONS kommer på besök.

Läs hela artikeln och ta också del av nyförvärvet Sanna Poralis tankar i torsdagens Nya Åland.