DELA

Här är IFFK:s motståndare

FOTBOLL. IFFK hamnar, precis som klubben önskat, i den västra zonen av division II. En rätt så förväntad utgång men utropstecknet är att Närpes Kraft återfinns i zonen.
Nu är zonindelningen för division II klar. Nykomlingen IFFK kommer att ställas mot rätt så bekanta motståndare. I alla fall för de som följt med IFK Mariehamn under deras turer i tvåan. Här är IFFK:s motståndare nästa säsong:
MuSa (Björneborg), PoPa (Björneborg), KooVee (Tammerfors), Kraft (Närpes), SalPa (Salo), KaaPo (Åbo), VG-62 (Nådendal), P-Iirot (Raumo), EIF (Ekenäs), GrIFK (Grankulla), MaPS (Åbo), SoVo (Somero) och FC Espoo (Esbo).

Närpes flyttade
Tvåa bakom seriesegrarna TPV förra säsongen i zonen var SalPa. Sedan följde PoPa (som bland annat ståtade med Antti Sumiala i laguppställningen) och KaaPa på samma poäng. VG-62 från Nådendal är farmarlag åt ligalaget FC Inter. Och lite derbykänsla kan det bli att möta Ekenäs IF.
Fjolårets skyttekungar i serien var KaaPo:s Matti Heimo samt FC Espoos Kalle Vasse som bägge mäktade med 21 fullträffar vardera.
Den enda överraskningen är att Närpes Kraft förflyttats till den västra zonen.

Hoppfullt ut
IFFK för diskussioner med ett par spelare utifrån. Mörn förklarar att det mesta hänger på att fixa jobb åt spelarna i fråga.
– Det ser ganska hoppfullt ut, säger Mörn.
Men klart är att IFFK inte kommer att tokvärva. Det handlar 1-2 nyförvärv som kan vara på tapeten.
– Vår trupp håller ändå ganska bra klass överlag, tycker Mörn.
Denna säsong har laget även tillgång till bland annat anfallaren Peter Lundberg direkt från säsongsstarten.

Lägger av
Anfallaren Jonas Blomqvist och mittfältaren Peter Holmström tvekade att fortsätta satsa i IFFK, nykomling i division II, men bägge valde nyligen att fortsätta i den rödvita dräkten. IFFK ser ut att behålla så gott som hela sin trupp från förra året. Med undantag för Jonas Lundberg.
– Han lägger högst antagligen av, säger Bengt-Ove Mörn, ordförande vid klubbens herrfotbollssektion.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax