DELA

Hansell nöjd med sitt testspel i DIF

FOTBOLL. André Hansell spelade hela matchen som vänsterback när han testades i Djurgårdens möte mot Assyriska. Trots förlusten 0–3 är han nöjd med sin insats.
– Slött att vi förlorade, men personligt gick det helt okej, säger han.
Det var snabba besked för IFK Mariehamns vänsterback André Hansell förra veckan. Efter ligacupmatchen mot FC Honka i Eckeröhallen i onsdags, fick han beskedet att Djurgårdens IF:s klubbdirektör Bosse Andersson, som fanns på plats, ville ha honom på provspel för klubben. Dagen efter packade Hansell väskorna och åkte till Stockholm.
– Vi körde ett träningspass och sedan var det match, så det blev intensivt. Men alla intryck och helheten var riktigt bra, säger han.
I matchen blev det förlust med 0–3, men ålänningen imponerade på sin plats där han återfanns genom hela matchen.
– Han gjorde en okej insats. Han visade upp en bra vänsterfot och är offensivt lagd och har bra kvalitéer. Han är med och konkurrerar med ett par andra spelare, säger den assisterande tränaren Paul Lindholm till FotbollDirekt.com efter matchen.

Offensivt spel
Hansell själv är också nöjd med sin insats.
– Personligt gick det helt okej med tanke på att vi torskade, säger han.
Den 22-årige mariehamnaren tycker inte att spelet skilde sig avsevärt mycket mot vad han är van med i IFK Mariehamn.
– De ville att jag skulle trycka fram spelet och spela offensivt, vilket passar mig. Kul att de har den synen på fotboll, att man ska vara delaktig i spelet.
Vad händer nu?
– Vi snackade lite snabbt efter matchen och nu ska klubben mötas och diskutera. Jag väntar med mina förhoppningar och ser vad som händer först när jag pratat med dem, säger André Hansell och tillägger:
– Men det är klart att det vore en chans, det är ju en dröm att spela så högt som möjligt.
Även finströmaren Daniel ”Daja” Sjölund återfanns i DIF:s trupp, han byttes dock ut i halvtid.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax