DELA

Han gjorde comeback i ÅM

DART. Jukka Nurmi har inte rört dartpilarna många gånger de senaste fem åren. I lördags gjorde han comeback i tävlingssammanhang när ÅM spelades på dartklubben i Mariehamn.
Jukka Nurmi var med och startade dartklubben Joker darts för många år sedan. Ett tag var han klubbens ordförande, men de senaste fem åren har han knappt sysslat med dart alls.
– De senaste fem åren har jag kastat väldigt lite och nu är det säkert ett år sedan jag rörde pilarna senast. Först hade det att göra med att mitt jobb ändrade. Jag jobbade på sjön och var borta länge, och nu håller jag på att renovera ett hus och det tar upp all min tid, säger han.
I ÅM i lördags var Nurmi emellertid med.
– Vi får väl se om jag alls träffar tavlan. Det märks absolut när man inte tränat. Förr kastade jag flera timmar om dagen. Man behöver träna mycket för att vara uthållig och för att hitta rätt rytm.
Nurmi slutade till sist på delad tredjeplats i klassen herrsingel. Vann klassen gjorde Marko Safonoff. Damsingeln vanns av Lilian Lampén, mixedklassen vanns av Anna Johansson och Andreas Sjöberg, damdubbeln av Veronica Lampén och Viveca Sjöberg och herrdubbeln av Sune Eriksson och Ronny Häggblom.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462

Foto: Stefan Öhberg

stefan.ohberg@nyan.ax