DELA

Hallå där, Stefan Rehn!

Nya Åland ringde upp Stefan Rehn bördig från Kumlinge och tränare för IFK Göteborg för att prata om guldstriden och hans förhållande till Åland. Tillsammans med Daniel Sjölunds Djurgården leder han Allsvenskan med sitt IFK när det återstår tre omgångar. Så, Stefan, kommer du över med SM-bucklan till Åland?


– Tyvärr är det inte bara min. Men får jag möjlighet så gör jag det gärna.
Vad säger du annars om guldstriden?
– Jag tycker vi har fått en trygghet i vårt spel. Det känns bra och vi är skadefria. Det är inspirerande.
I nästa omgång möter ni Malmö FF. Vad säger du om den matchen?
– De har bättre lag än vad tabellen visar men jag är övertygad om att de vill visa hela Sverige och Skåne att de är bra. Men jag tror på oss. Vi har harmoni och självförtroende i laget.
Har du någon koll på åländsk fotboll?
– Så där. Jag håller lite på Mariehamn och tittar vad jag kan. Men jag har inte koll på några spelare. Men jag har hört att det gått bra i slutet.
Nio raka utan förlust.
– Jasså är det nio, det visste jag inte…
Är du mycket på Åland?
– Tyvärr inte. Det har väl med jobbet att göra. Det var väl lättare när jag bodde i Stockholm. Men får jag chansen åker jag gärna över.
Vad har du för smultronställe?
– Det är väl Kumlinge. Ett av få ställen dit man kan åka utan att ha en klocka med sig. Man åker dit och behöver inte bry sig om vad klockan är.
Till sist, du har varit tränare för Daniel Sjölund i Djurgården, vad säger du om hans säsong så här långt?
– När han kom till Djurgården tog det en tid för honom att anpassa sig. Sedan har han bara utvecklats och har varit en av deras bästa spelare i år.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax

tfn 528 462

FOTNOT. Stefan Rehn har tidigare spelat i Djurgården, där han även varit assisterande tränare, och i IFK Göteborg. Detta är hans första säsong som tränare i IFK Göteborg. Hans pappa Tryggve är från Kumlinge.