DELA

Gruborovics jagas av flera klubbar

FOTBOLL. Tamás Gruborovics är het på spelarmarknaden.
Mittfältaren överväger just nu flera konkreta kontrakt från finländska ligaklubbar men han har också kontaktats av en skandinavisk och en europeisk klubb.
Tamás Gruborovics tio mål i IFK Mariehamn under 2010 har gjort honom till en eftertraktad man på den inhemska spelarmarknaden. Många är klubbarna som nu vill åt mittfältaren vars kontrakt med IFK Mariehamn gick ut den här säsongen.
AC Oulu är senast i ledet att vilja knyta 26-åringen till sig.
– Vi har varit i kontakt med honom och gett honom ett erbjudande. Det var för ett par dagar sedan, men vi har inte fått något svar än. Det finns även andra intressanta namn i IFK, men vi har inte varit i kontakt med någon. Tamás är vår första prioritet, säger Oulus sportchef Mika Nurmela till Nya Åland.


IFK före andra klubbar
Tamás Gruborovics själv berättar att han i nuläget avvaktar med Uleåborglagets förslag men att han ser det som intressant.
– Min gamla tränare Juha Malinen är där så just nu funderar jag på erbjudandet, men det gör jag också på det förslaget jag har fått från Peter Mattsson (IFK Mariehamns klubbdirektör, reds anm), säger han.
Om IFK Mariehamn inte låg så långt från hans familj och flickvän på fastlandet vore det ingen tvekan om vilken klubb han skulle spela för, menar Gruborovics.
– Jag skulle välja IFK Mariehamn före alla klubbar i Finland om det bara handlade om fotboll. Men nu handlar det om mitt privatliv också.


Flera erbjudanden
Gruborovics har även erbjudits kontrakt med flera andra finländska ligaklubbar, JJK är en av dem.
– Jyväskylä har också erbjudit mig kontrakt. Fördelen med att spela där är just att jag skulle ha nära till min familj. Vilka de andra klubbarna är som jag har fått konkreta erbjudanden i från vill jag inte gå in på ännu men det är några till i Finland. Det finns även en skandinavisk klubb och en klubb i Europa som har visat intresse, säger han.
När ska du bestämma dig vilken klubb det blir?
– Jag tror att det blir klart någon gång innan slutet av november, säger Gruborovics.

Maria Nykvist/Malin Lundberg

maria.nykvist@nyan.ax