DELA

Granskog lämnar IFK Mariehamn ab

Mikael Granskog lämnar styrelsen i IFK Mariehamn Ab med omedelbar verkan.
Det säger han i ett pressmeddelande som skickades ut vid 18.40-tiden i dag.
Så här lyder pressmeddelandet:
”Vid styrelsemötet idag 12 oktober meddelade undertecknad (Mikael Granskog, reds anm.) att jag på egen begäran omedelbart avgår från styrelsen i IFK Mariehamn Ab
Säsongen 2009 är nu i princip i paket och styrelsens primär uppgift är nu att färdigställa planeringen och förberedelserna inför säsongen 2010. Tidpunkten är därför lämplig att lämna över stafettpinnen till de som skall föra kommande säsong i hamn.
Jag har under mina fem år som ordförande fått vara delaktig i den kraftig förändring som klubben genomgått:
– från en evig division II klubb till en ligaklubb som i år, femte året i ligan kom på fjärde plats (placeringarna 4,5,6,12 och 12)
– från en omsättning på 250.000 e till årets närmare 1.000.000 e
– från ett lag med amatörspelare till heltidsanställda fotbollsspelare
– från ett publiksnitt på 600 personer till dagens dryga 1800 personer
– från lilla trivsamma Idrottsparken till dagens pärla Wiklöf Holding Arena
– från en liten lokalt känd klubb till kanske den åländska verksamhet som kanske väcker största mediaintresset i Finland och Sverige
– från en förening till ett aktiebolag med närmare 700 ägare
Säsongen 2009 har både sportsligt och ekonomiskt varit riktigt bra. Fjärdeplatsen i ligan är bästa placering någonsin och med rätt resultat i Finska cupen så kan en europacup plats bli möjlig. Ekonomiskt kommer året att sluta med ett positivt resultat på ca 20 – 30.0000 e.
Speciellt ekonomiskt är IFK:s stabila verksamhet lite unikt i dagens fotbollsfinland där många ligaklubbar brottas med betydande ekonomiska utmaningar. Med bra styrning och en helhjärtad uppbackning av hela Ålands näringsliv finns det goda förutsättningar för en fortsatt utveckling som siktar på en topp-3 placering.
Eftersom jag själv känner att jag inte har tillräcklig motivation och kraft som behövs för att driva verksamheten framåt och samtidigt balansera upp alla intressegrupper ser jag det som naturligt att lämna styrelsearbetet. En nomineringsgrupp med representanter från IFK Mariehamn r.f. (fotboll), PAF och Sture Carlson, jobbar vidare med förslag på kommande års styrelse.
Mikael Granskog”