DELA

Germundö Alpin är räddad

ALPINT. Nedläggningshotade Germundö Alpin öppnar troligtvis igen nästa vinter.
Föreningen har nu så gott som fått ihop de 50.000 euro som krävs för att rädda slalombacken.
Av de totalt 50.000 euro som Germundö Alpin behöver för att kunna öppna slalombacken i Saltvik nästa vinter, fattas nu bara 1.400 euro. Det framkom vid föreningens årsmöte i tisdags kväll.
– Så klart att det ännu finns ett litet hot mot föreningen eftersom det fortfarande fattas pengar, men ekonomin är på rätt väg. Och vi var rörande överens på mötet att verksamheten ska fortsätta, säger Geir Lundberg som efter 20 år på ordförandeposten i tisdags lämnade över till Benny Gustavsson.


Ny sponsorer
Under hela den snörika vintern som varit har backen hållit stängt på grund av brist på pengar. De investeringar som krävdes för en öppning i fjol kunde inte genomföras. Men nu verkar det alltså lösa sig med finansiering.
– Vi är på god väg. Vi har fått fler privata sponsorer och 2.000 euro från Saltvik kommun, säger Lundberg.
Bara landskapsregeringen och Saltvik kommun godkänner finansieringsplanen, och att Gemundö Alpin därefter får loss det kapital som krävs för att så snart som möjligt kunna påbörja renoveringen av anläggningen, så kan backen öppna på nytt.
De 50.000 euro som behövs ska räcka till fem snökanoner, utbyggnad och renovering av vattenpumpen till kanonerna, förbättrad lift samt markarbete.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax